METABOLİZMA HIZLANDIRMA YOLLARI | EN ETKİLİ 11 YÖNTEM

Metabolizma hızlandırma yöntemleri

Sağlık ve diyet programınızla ilgili bir değişiklik yapacaksanız öncelikli olarak bir doktora veya sağlık uzmanına danışın. İnternet ortamındaki bilgiler sağlık problemi olmayan genel kitleye hitap eder. Metabolizmanızın yavaş olduğunu düşünüyorsanız bunun birden fazla nedeni olabilir. Hastalık, yaşam tarzı gibi değişkenler metabolizmaya yüksek miktarda etki eder. Metabolizma hızlandırmada genel olarak kas kütlesini arttırma ve yağ miktarını azaltma ile başarılı sağlanabilir.

Birçok insan metabolizma seviyelerinde büyük değişiklikler yapmak ister. Metabolizmanız hızlıysa, ekstra aktivite yapmadan yada daha hızlı yağ yakabilir ve kilo verebilirsiniz. Metabolizma, kişinin günlük yaşam için gerekli olan kaloriyi üreteceği ve daha sonra tüketeceği seviyedir.

Metabolizma seviyesini birçok şey etkiler ve kişinin yeme sıklığına, genetiğine, kas kütlesine, strese ve aktiviteye bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Kas kütlesinin azalması ile birlikte metabolizma yavaşlar. Yaş ilerledikçe fiziksel aktivite azalır ve kas kütlesi düşer. Buna bağlı olarak metabolizma yavaşlar.

METABOLİZMAYI HIRMANDIRMANIN BİRKAÇ YOLU

  • Vücutta yağ azaldıkça metabolizma hızlanır. Yaşlandıkça metabolizma hızı yavaşlasa da bu süreci yavaşlatmak mümkündür. Kas kütlesi, yağ veya kalorileriden kurtulmaya yarayacak bir metabolizma hızlandırıcısıdır. Haftada birkaç gün ağırlık çalışması yaparak kas kütlenizi arttırabilir arada kalan sürede kardiyo egzersizleri ile fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. Bu antrenman düzeni metabolizmanızı hızlandırmada yüksek rol oynayacaktır. Evcil hayvanı yürüyüşe çıkarmak, merdiven çıkmak, ev işleri yapmakta belirli bir kalori harcatacak ve metabolizma hızına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

METABOLİZMA HIZLANDIRMAKK İÇİN KAHVALTI

  •  Kahvaltı çok tartışmalı ve içerisinden çıkılamayacak bir öğün. Kimilerine göre olmazsa olmazdır, kimilerine göre asla olmaması gerekir. Dönem dönem değişmekle beraber normal bir yaşam tarzında öğünlere kahvaltı ile başlayın. Kahvaltı metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyecek ve bir sonraki öğünde daha az yemenizi sağlayacaktır.
  • Kitapta yazıyor arkadaş, ondan bundan uzak durun ama şekerden KAÇINŞeker vücudun yağ depolaması için mükemmel bir besindir. Metabolizma hızlandırmak istiyorsak, kan şekerini mümkün olduğu kadar stabil tutmalıyız. Şeker içeren yiyecekler bunu neredeyse imkansız hale getirir. Ekstra olarak haftada 3-4 gün egzersiz yapıyorsanız kandaki şeker miktarı dengeli olacaktır.
  • Acı ve acılı baharatlar tüketin, sindirimi ve metabolizmayı hızlandırır.
  • Uyku düzenini kurİhtiyacından az uyuyan insanlar kilo alma riski altındadır, biz söylemiyoruz araştırmalar bunu gösteriyor. Ayrıca bazı araştırmalarda uykunun son birkaç saati, kasların onarıldığı zaman dilimi olarak gösterilmiştir.Uyku ve metabolizma

SU İÇ METABOLİZMA HIZLANDIR

  • Egzersiz esnasında salınan toksinler var ve bunların vücuttan atılması gerekiyor ve su bu işi yapıyor. Yeterli su tüketilmezse, vücut fonksiyonları yavaşlar ve vücuttaki tüm sistemlerin hızı düşer ve ek stresler üretir.
  • Yemek öğününü atlama. Diyet yaparken bu öğünü atlayayım daha az kalori alayım yanılgısına düşmeyin. Yemek metabolizmanın benzinidir. Yedikçe metabolizma çalışır. Önemli olan sağlıklı besinleri tüketmektir.
  • Yemek saatlerini dengeli ayarlayınKalori sayın ve bunu öğünlere bölün. Antrenmandan sonra sindirimi daha yavaş besinler tüketin. Uykuya yakın ise çok daha rahat sindirilebilen besinler tüketin. Gece boyunca sindirim sisteminizin bir bonfile ile savaşmasını istemezsiniz. Bu rahat uykuyu da engelleyecektir.
  • Stresten uzak durunStres ne kadar azsa vücut o kadar iyi çalışır. Vücut ne kadar iyi çalışırsa metabolizma hızı o kadar yüksek olur.
  • Kahve yerine yeşil çay tüketin. Metabolizma elbette kahve ile de hızlanır fakat kahvenin yan etkileri çoktur. Bunun için kafein konumuzu ziyaret edebilirsiniz Bunun yerine günlük kahve fincanı tercihlerinizin bazılarını yeşil çay ile değiştirin.
  • Enerji verecek gıdalar.Bazı enerji verecek gıdalar kepekli tahıllar, fasulye, sebze ve meyvelerdir. Bu gıdaları aşırıya kaçmadan tüketin.

 

 

 



Sağlıklı Yaşam Koçu



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *