Göbek yapmadan nasıl kilo alınır? | Sağlıklı kilo al

göbek yapmadan kilo almak

Göbek yapmadan kilo almak için temiz gıdalar tüketilmeli kardiyovasküler antrenmanlar yerine ağırlık idmanları tercih edilmelidir. Bölgesel zayıflama olmadığı gibi bölgesel kilo almakta mümkün değildir. Hangi bölgenizden kilo alacağınız siz seçemezsiniz. Sadece doğru antrenman, uyku düzeni ve beslenme ile istediğiniz bölgedeki kas grubunu büyütebilirsiniz. Göbek yapmadan kilo almak isteyenler genellikle kilo aldıklarında “Ayva Göbek” e sahip olurlar ve aynadaki görünümlerini beğenmezler. İyi bir beslenme tarzı ile bu göbekten kısa sürede kurtulabilirsiniz.

GÜNLÜK KALORİ MİKTARINI ARTTIRIN

Kilo almanın tek yolu günlük harcanan kaloriden fazlasını almaktır. Uyurken, çalışırken, spor yaparken, dinlenirken vücudunuz sürekli kalori harcar. Kilo almak isteyen bireylerin mutlaka bu kalorinin üzerine çıkmaları gerekir. Öncelikle bazal metabolizma hızını ölçerek başlayın. Daha sonrasında bu kalorinin üzerine çıkmanız gerekiyor.

FAST FOOD VE İŞLENMİŞ GIDALAR TÜKETİMİNİ AZALTIN

Yukarıda belirttiğimiz kalori açığı Fast Food gibi gıdalarla değil pirinç, yulaf, et, balık, yumurta, tavuk gibi temiz gıdalar ile kapatılmalı. Sporcular bu dönemi “Clean Bulk” olarak adlandırırlar. Söylemesi garip! cips, baklava, kola, patates kızartması gibi yiyeceklerden kilo almak isteyen biri neden uzak dursun? Unutmayın hedefiniz göbek yapmadan kilo almak. Fast Food ve işlenmiş gıdalar karın bölgesinde yağlanmaya ve kötü bir görünüme neden olur.

GÖBEK YAPMADAN KİLO ALMAK İÇİN: ÖĞÜN ATLAMA

göbeksiz kilo almakZayıf insanlar genellikle 3 öğünde kalori ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Bunun için ara öğünlere ihtiyaç vardır. Ara öğünlerde kuruyemişler gibi yüksek kalorili ve temiz besinler tüketebilirsiniz. Unutmuyoruz “Göbek yapmadan kilo almak için temiz besleneceğiz”. Ara öğünü bir cips veya bisküvi gibi katkı maddeli işlenmiş gıdalar ile geçiştirmiyoruz.

PROTEİN TÜKET GÖBEK YAPMADAN KİLO AL

Yukarıda sürekli fazla kalori alımından bahsettik, bu kalorileri nasıl alacağız? Protein ile! Kilo fazlalığınız olmadığından yağlı-yağsız her türlü eti tüketebilirsiniz. Kilo alma diyetinize yağlı etler, somon, tavuk, hindi, yumurta gibi protein kaynaklarını ekleyin. Daha iyi bir sindirim ve emilim için ıspanak, kabak gibi sebzeler ile destekleyin.

KALİTELİ KARBONHİDRAT KAYNAKLARINI SEÇİN

Karbonhidratı çikolata, börek, simit, boyoz, ekmek gibi besinlerden alabilirsiniz. Bu besinlerle kilo alırken şekerparemsi bir göbeğe kavuşmuş olabilirsiniz. Bu görünümü istemiyorsanız göbek yapmadan kilo almak için temiz karbonhidrat kaynaklarını tercih etmelisiniz. Bunlar yulaf, pirinç, bulgur, fasulye, baklagiller gibi işlenmemiş gıdalardır. Temiz karbonhidratlar gün içerisinde dinç kalmanızı, uzun ve performanslı antrenmanlar çıkarmanızı sağlayacaktır.

BESLENMENİZE YAĞLARI EKLEYİN

Sporcular yağları diyetlerinden çıkartarak büyük hata yapıyorlar. “Bir çuval inciri mahvetmek” deyimini sonuna kadar uyguluyorlar. Özellikle zeytin gibi besinleri diyetlerinize mutlaka eklemelisiniz. Yağlar kan dolaşımını hızlandırır enerjinin kaslara taşınmasında büyük oranda rol oynar. Yağlar genellikle doymuş ve doymamış olarak gruplandırılır. Diyet programlarında (doymamış) sağlıklı yağlara yer verilmelidir. Sağlıklı yağlar sayesinde göbek yapmadan kilo alabilirsiniz.

kilo almak için sağlıklı yağlar

Sağlıklı yağlar

  • Balık Yağları
  • Keten tohumu
  • Avokado
  • Soya Yağı
  • Zeytin Yağı
  • Fındık, Ceviz, Badem, Fıstık yağları

AĞIRLIK İDMANI YAPIN

Ağırlık antrenmanları esnasında kaslarda küçük yırtıklar oluşur, iyileşmesi için süre ve kaloriye ihtiyaç vardır. Aldığınız kalorinin çoğu bu yırtıkların onarılmasında kullanılır ve göbek bölgenizde yağlanma olasılığı azalır. Ağırlık idmanları göbek yapmadan kilo almak için biçilmiş kaftandır.

İSTİKRARLI OLUN

Kilo almak – kilo vermek aylarca belki yıllarca sürebilecek uzun bir yolculuktur. Hızlı kilo alımları veya kaybetmeleri genelde başarısızlıkla sonuçlanır. Vücudunuz ve zihniniz, verdiğiniz veya aldığınız hızlı kilolara hemen uyum sağlayamaz. Çatlaklar, sarkmalar oluşur ayrıca beslenme düzenini birden değiştirdiğinizde eskiye özlem olacaktır. Mutsuzluk, depresyon gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.



Sağlıklı Yaşam Koçu



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *