Fitness Da Yapılan Hatalar?

Her antrenman öncesi ısınmak şarttır. Isınmadan spora başlamayınız.

Hemen söyleyeyim her antrenman öncesi ısınmak şart değildir. Genel olarak basketbol, futbol, yüzme ve tenis gibi tüm vücudunuzu harekete geçirecek sporlarla ilgili antrenman yapmadan önce ısınmalısınız. Ağırlık çalışmadan önce yapacağınız 15 dakikalık koşu bandı size hiç bir şey katmaz. Aksine enerji harcatır. Yağ yakmak istiyorsanız da kardiyo antrenmandan sonra yapılır. Ağırlıklara birden girmek istemiyorsanız. Eklemlerim ve kaslarım yorulmasın diyorsanız ağırlıklara düşükten girin. Birkaç esneme hareketi de yapabilirsiniz. Bu sizin için faydalı olacaktır.

Karbonhidrat fitness için kötüdür.

Son yıllarda spor camiasında bu görüş var. Et yiyen et, ot yiyen ineklere bakın hepsi şişik aslanlar kaslı gibi bir mantıkla yaklaşan insanlar var. Özet geçeceğim karbonhidratlar 2 ye ayrılır. Basit karbonhidratlar ve karmaşık karbonhidratlar. Basit karbonhidratlar kötüdür. Bunlar jelibon, küp şeker, çikolata ,früktoz , saf glikoz gibi. Kan şekerini çabuk yükseltmeyen , vücuda uzun süreli enerji veren karbonhidratlar iyidir. Örnek: bulgur, tahıllı ekmek, yulaf, makarna. Sağlıklı beslenmede bunlar tüketilmelidir.

Proteine abanalım

Kısmen doğru bir şey ama fitness / body building ile meşgulseniz protein tüketiminiz normale göre daha fazla olmalı. Protein kasların yapı taşı ve sindirilirken vücudun daha fazla harcamasını sağlıyor. Ancak ben gece gündüz protein yiyeyim yağı ve karbonhidratı keseyim derseniz kendinize zarar verirsiniz. Kilonuzun 1,5 katı kadar protein size yetecektir. Çok fazla tüketirseniz gut hastalığına davetiye çıkarabilirsiniz.

Çok zayıfım çok yiyeyim de kilo alayım

Ektomorf vücut tipli (kilo alamayan vücut tipi) insanların düşüncesidir. Onlara da bu tavsiyeler gelir genellikle. Bu düşünce tabi ki yanlıştır. Kilo almak için her şeyi yerseniz koskocaman bir poğaçaya dönüşürsünüz. Kilo almakta kolaydır. Ama sağlıklı kilo almak zordur. Sağlıklı kilo almak için karmaşık karbonhidratlar, sağlıklı yağlar ve yüklü miktarda protein tüketip ağırlık çalışmalısınız. Kardiyodan bir süre uzak durun.

İyi sporlar dileriz.



Genç Yazar / Araştırmacı / Spor Adamı



Comments (1)
  1. Nihal Cevapla

    Faydalı bilgiler için teşekkürler.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *