Tembel Olmayın: Motive Olarak Spora Devam

Spor salonuna gitmek için nedenlere ihtiyacınız varsa,biraz tembellik sizi ele geçirmiş olabilir. Ama endişelenmeyin, sizi yargılamayacağız. Herkes arada bir motivasyona ihtiyaç duyar. İstatistiksel olarak konuşursanız yalnız değilsiniz. Spor salonu üyeliği olanların yaklaşık% 67’si spora devam etmiyor ve spor salonuna gidenler ortalama olarak haftada sadece 2 kez kullanıyor.

Söylendiği gibi, muhtemelen sizi spor salonuna sokmaya ikna etmek için ne diyebileceğimi merak ediyorsunuzdur. Endişelenmeyin, spor salonuna gitmek için birkaç harika neden belirtmek üzereyim.

Hadi başlayalım.

Sebep 1: Sade bir şekilde sağlıklı

Size bariz olarak en net ve en çok söylenen klişeyi söyleyeceğim. Spor salonuna gitmek sağlıklı. Yeni başlıyorsanız ve ilerleme kaydetmiyor muş gibi hissediyorsanız, en azından çaba göstermek için kendinize şans verin far. Spor salonuna gitmek sadece ilk adımdır. Spor salonu büyülü bir yer ama mistik değil. Sadece kayıt olmadan, spor salonuna giremez ve spor salonu tanrılarının size sağlıklı bir vücut vermesini sağlayamazsınız. Özveriyle size uygun hazırlanan programa devam etmelisiniz.

Ancak az önce söylediğim gibi, spor salonuna gitmek ve özverili çalışmak sizi sağlıklı bir yaşam tarzına sokuyor ve başlangıç hedefimiz bu. Başarıya giden yolun bu, sadece çalışmak zorundasın.

Sebep 2: Kendin hakkında daha iyi hisset

Sizi bilmiyorum ama spor salonundan ayrıldıktan sonra kendimi çok iyi hissediyorum. Sadece sağlıklı olmak iyi hissettiriyor. Bence bu spor salonuna gitmek için en önemli sebeplerden biri.

Sadece sağlık değil sağlıkla birlikte, kendiniz hakkında daha iyi hissedeceksiniz. Zincirleme bir reaksiyon gibi, daha mutlu olmaya başladığınızı, daha iyi görünmeye başladığınızı, daha iyi hissetmeye başladığınızı ve kendinize güveninizin arttığını hissedeceksiniz.

Daha da önemlisi, kazanacağınız bu güven doğrudan sizin yararınıza olacaktır. İlişkilerinizde, işinizde, arkadaşlarınızda ve genel olarak tüm sosyal yaşamınızda size yardımcı olacaktır.

Sebep 3: Stresi azaltmak için harika bir yol

9’dan 5’e kadar çalışıyorsun stresli misiniz? Dırdırcı kız arkadaşınız, erkek arkadaşınız ya da eşinizle tartıştınız stresli’sin sanki ne dersin? Spor salonuna ter atmak , hırsınızdan kurtulmak için bulabileceğiniz en iyi stres gidericiler mevcuttur. İlaç gibi geliyor kulağa dimi :), ağırlık kaldıracaksınız , koşu bandında ter atacaskınız hayatınızda olup bitenleri unutmak ve kendinize odaklanmanıza ihtiyacınız var.

Spor salonuna girin, telefonu kapatın ve vücudunuza iyilik yapın. Vücudunuza doğru davranarak zihinsel olarak daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Bir gün antrenmanınızı bitirdikten sonra aniden gelen bir  duygu ile spor salonundan çıkacak ve hiçbir şeyin sizi durduramayacağını hissedeceksiniz. Spor salonuna girerken sizi etkisi altına alan stres muhtemelen ortadan kaybolmuş şekilde salondan ayrılacaksınız.

Aynen çocukken yastığınızı yumruklamak gibi, sadece bu sefer ağırlıkları atıp kas kütlesi kazanıyorsunuz. Hedeflerinize doğru çalışacak ve sinir bozucu stresten kurtulacaksınız. Bana çok iyi bir yöntem gibi geliyor.

Sebep 4: Daha uzun yaşa

Sizi bilmem, ama elimden geldiğince bu dünyada kalmak istiyorum. Bu tamamen doğal, DNA’mızda insan olarak kökleşmiş.

Yeterince iyi değil. Daha uzun yaşamak istiyorsanız günlük egzersiz yapın ve doğru beslenin. Başlama zamanı şimdi ve sonra başlarım yeterince iyi değil. Üzgünüm (gerçekten değil). Yapacaksanız hemen yapın.

Sebep 5: Güzel bir vücuda sahip olun

Güzel bir vücuda sahip olmak isteyen 10 kişiden dokuzu, ilk etapta gidip spor salonuna katılmanızın ana nedenidir.

Sağlıklı olmak her zaman mükemmeldir. Vücudunuz için iyidir ve sadece genel sağlık ve uzun ömürlülük için iyidir. Ancak, çoğu zaman sağlıklı olmak size daha güzel bir vücut kazandır. Kim süper bir beden istemiyor? İnsanların içgüdüsel olarak sağlıklı görünen bireylere daha fazla ilgi duydukları bir sır değil.

Spor yapmak güzel bir vücuda sahip olmak, düşündüğünüzden daha fazla size yardımcı olabilir. Size güven verecek. Daha önce de belirttiğim gibi sosyal hayatınızı iyileştirecek. İş görüşmelerinde bile daha kendinden emin duruşun olacak! Daha sağlıklı kişilerin istatistiksel olarak daha başarılı oldukları kanıtlanmış bir gerçektir.

Yeni işe girmeyi mi düşünüyorsun? Belki de önce birkaç kilo vermeyi ve daha iyi bir görünüme sahip olmayı düşünmelisiniz …

Sebep 7: Güzel bir hobi

Spor salonuna giden bir kişi olarak, düzenli olarak spor salonuna giden insanlarla konuştuktan sonra fark ettiğim bir şey, ortak bir noktaya sahip olduğumuzdur : spor salonunu hobimiz haline getirdik .

Pek çok insanın hobileri var. Bazıları para toplar, bazıları pul alır, bazıları da kayak yapmayı sever. Ama bazılarının söyleyebileceği farklı biriyim çünkü bana sorarlarsa onlara spor salonunun benim hobim olduğunu söyledim. Sadece bir hobi değil, aynı zamanda çok iyi bir hobi.

Yapmaktan hoşlandığınız bir şey bulursanız, buna sadık kalın. O senin hobin olsun. Spor salonu bunun için harika çünkü öğrenecek çok şey var ve hedefler koyup kendinize ulaşmak için neler yapabileceğini farkettiğin zaman kendini çok iyi hissedeceksin. Kolayca bağımlı olabileceğiniz şeylerden biri spor.

Bazıları bir şeye bağımlı olmanın kötü olduğunu söyler, ancak eğer fiziği iyi olan birisine sorarsanız, spor salonunun, bağımlılığınız olsun veya olmasın, olması gereken en iyi yer olduğunu söyleyen ilk kişi olacaktır. Aslında, sağlıklı.

Sebep 8: Arkadaşlarını gör

Spor salonu, sosyalleşmek ve arkadaşlarınızı görmek için harika bir yer olabilir. Arkadaşlarınızın idmanınızın önüne geçmesine izin vermeyin tabiki, ama uygun spor salonu sosyalleşme kuralları ile arkadaşlarınızla buluşmak için harika bir yol olabilir.

Peki tam olarak ‘spor salonu sosyalleşme görgü kuralları’ nedir? diye soracak olursanız anlatalım.

Eğer spor salonunuz spor salonum gibi bir şeyse benimsemişseniz salonunuzu, muhtemelen oraya giden pek çok düzenli insan vardır. Bazıları arkadaşların olabilir, bazıları ise sadece spor salonunda gördüğün insanlar olabilir. Her durumun uygun spor salonu dokunuşuyla ele alınması gerekir. Öyleyse size her biri için birkaç ipucu vereyim:

Spor salonunda arkadaş görmek:

  • Kısa tut
  • antrenmanlarını sor
  • okul / iş vb hakkında sor
  • DEVAM ET

Arkadaşlarınızı spor salonunda görmek harika ama egzersizinizi mahvetmesine izin vermeyin. Kibar olun / soğuyun ve devam edin.

Düzenli bir egzersiz sırasında karşılaşırsanız:

  • başını sallamak
  • konuşmaya katılırlarsa kısa tut
  • kibarca egzersiz hakkında sor
  • DEVAM ET

Yine, bunu yeterince vurgulayamıyorum: sosyal ol ama egzersizini arkadaşlarının durdurmasına izin verme. Günün sonunda, herkes kendi üzerinde çalışacak spor salonunda.

Sebep 9: Spor Atletik yeteneği geliştir

Sizi daha çok motive edecek şeylerden birisi kişisel olarakda gelişiyor olmanız tabiki. Atletik yeteneklerimizin çoğu genetik olduğu doğru olsa da, spor salonunda çok fazla fiziksel güç ve güç elde edildiği de doğru. Fiziksel güç ve güç genel atletizm ile birlikte el ele gider ve bu bir gerçektir.

Atletik bir hakimiyet kazanmak istiyorsanız, spor salonundan daha iyi bir yer bulamazsınız. Futbol takımı ya da futbol takımı için denemelere katılmak istiyorsanız ya da genel olarak atletizm yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, ağırlık kaldırma egzersizleri en iyi yöntemlerden biridir.

Sonuç:

Spor salonunda en fazla motive olmuş kişi değilseniz, sorun değil. Kendini geliştirmek istediğin ve zinde kalmak istediğin sürece, başarı için reçeten zaten var. Sadece kendini adamak zorundasın ve başarıyı azim sonucunda bulacaksın. Bu durum biraz zaman alabilir ama oraya varacaksın yılmadan devam etmelisiniz. Bu yüzden spor salonuna girin ve aktif olun ve sağlıklı bir yaşam tarzı yaşayın. Bahane yok! Hadi hemen başla.

Sağlıklı Sporlar.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *