Dinlenme Günü Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Dinlenme Günü Neler Yapılalı ?

Spora yazıldınız iyide gidiyorsunuz, programınızı birebir uyguluyorsunuz Dinlenme Gün ü (OFF GÜNÜ) geldi. Şimdi ne yapacaksınız ? Dinlenme gününde nelere dikkat etmelisiniz?

Kilo vermek istiyorsanız dinlenme gününde karbonhidratı minimum seviyeye getirin. Dinlenme günlerinde kardio yapabilirsiniz. Ağırlık kaldırmayacağınız için vücudunuz çok yorulmayacaktır. Fakat HITT KARDIO gibi  fazla efor gerektiren kardio türlerini uygulamanızı tavsiye etmiyoruz. Yürüyüş, hafif koşu gibi kardiolar uygulayabilirsiniz.

Kilo almak ve kas kütlesi kazanmak istiyorsanız dinlenme gününü dinlenerek,kaslarınızı dinlendirerek geçirin. Sporcuların en fazla yaptığı hatalardan biri dinlenme gününede program koymaktır. Böyle bir durumda kaslarınız dinlenemeyecek ve yırtılmalar iyileşmeden tekrardan yırtılacak, buda kas kütlesinde kayıplara yol açacaktır. Beslenme konusunda iste basit karbonhidratlardan kaçınmanız yağ kütlenizin artmamasını sağlayacaktır.

Dinlenme Günü Haftada Kaç Gün Olmalı ?

Bu tamamen antrenman programınıza bağlı fakat bizim bir önerimiz var 3+1 yapmanız. Yani 3 gün çalış 1 gün dinlen tekniğidir.

 

İyi Sporlar



Sağlıklı Yaşam Koçu



Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *