Kalp Sağlığınız İçin En İyi 5 Yiyecek

Kalp ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda kalp sağlığını üst seviyede tutmak için sağlıklı bir şekilde beslenmeniz gerektiği kaçınılmaz bir gerçek. Peki bu anlamda hangi yiyecekler kalp sağlığı için faydalıdır?

1. Badem

Yeni bir çalışma, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak bademin en iyi seçeneklerden biri olduğunu belirtmektedir. Badem, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan mono doymamış yağlarla doludur. Ayrıca, mono doymamış yağlar, bağışıklık sistemlerimizi sağlıklı tutan antioksidan E vitamini için iyi bir kaynaktır.

2. Elma

2005 yılında Cornell Üniversitesi araştırmacıları, günde bir elma yemenin, kolesterolün serbest radikallerle veya vücudunuzdaki dengesiz moleküllerle karışması durumunda ortaya çıkan LDL oksidasyonunu durdurabileceğini ortaya koymuştur. Cornell’deki bilim adamları, günde bir elma yemenin, kötü kolesterolü %8 oranında düşürmeye yardımcı olabileceğini buldular.

3. Yaban mersini

Bir başka harika meyve: yaban mersini. USDA bilim adamlarına göre, üzümdeki resveratrol’e benzer şekilde,yaban mersininde bulunan pterostilben adı verilen bir antioksidan, karaciğer hücrelerinin yağ ve kolesterolü daha iyi parçalamasını sağlayabilir. Yaban mersini ayrıca, kan basıncını düşürebilen ve kan damarlarını daha elastik hale getirebilen, kardiyovasküler hastalık riskini azaltan, antosiyanin adı verilen flavonoidlerle yüklüdür. 

4. Bakliyatlar

Yeni incelemelere göre, fasulye, mercimek ve soya fasulyesi gibi baklagiller koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir, kan şekeri seviyenizi düzenleyebilir ve hatta kilo vermenize yardımcı olabilir. Baklagiller uygun fiyatlı ve zengin bir protein kaynağıdır. Kalp sağlığını arttırmak için diyetlerimize humus gibi daha fazla fasulye ve fasulye yemeği eklemeliyiz.

5. Balık

Deniz ürünlerinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin kardiyovasküler hastalık riskini azalttığına dair kanıtlar bulunmaktadır. Tufts Üniversitesi bilim adamları, balıklardan elde edilen omega-3 yağ asitlerinin, kan dolaşımındaki kolesterol moleküllerini çiğnediğini ve kalan LDL partiküllerinin boyutunu% 12 oranında azalttığını bulmuştur.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *